• Online veilig betalen
TCR Kunstgras

Kunstgras ondergrond

Welk type ondergrond is het meest geschikt voor kunstgras? Dat is een vraag die wij regelmatig horen. Het zou namelijk zonde zijn als uw ondergrond niet geschikt is voor uw net aangeschafte kunstgras. Het ondergrond voor kunstgras vergt enige aandacht. Het moet namelijk mooi strak en egaal zijn. Mochten het gras niet effen zijn, dan ziet u dit terug in het eindresultaat van het kunstgras. Tegelijkertijd moet de ondergrond van het kunstgras waterdoorlatend zijn. Met jarenlange ervaring weten wij precies hoe wij uw ondergrond geschikt kunnen maken voor kunstgras. Hierdoor leggen wij prachtige egale kunstgrasgazons waar u het gehele jaar van kunt genieten.

Varianten ondergronden voor kunstgras

Er zijn verschillende ondergronden die geschikt zijn voor kunstgras. De meest geschikte ondergrond voor kunstgras is breekzand. Dit zand, welke ook bekend staat als brekerzand, is grof en dus erg waterdoorlatend. Tegelijkertijd is dit type grond erg stabiel en wordt het ook gebruikt voor het leggen van bestrating. Let er ook op dat u het kunstgras niet direct legt op zwart grond. Dit type ondergrond laat snel onkruid door en is lastig te egaliseren.

Heeft u een dakterras of balkon, dan ligt daar natuurlijk geen zand. Toch is het mogelijk om kunstgras te leggen op dit type ondergrond. Bij de meeste balkons is er rekening gehouden met de optie om kunstgras te leggen. Hierdoor kan het kunstgras direct op het beton worden gelegd. Is de waterafvoer slecht? Dan kunt u van te voren ook speciale tegels of vlonders leggen die helpen bij het afvoeren van water.

Een perfecte ondergrond voor kunstgras laten leggen

Het kan een tijdrovende klus zijn om het kunstgras zelf te leggen. Om die reden biedt TCR Kunstgras een speciale legservice waardoor u er geen hand voor uit hoeft te steken. Tegelijkertijd ligt het gras er altijd het kunstgras er perfect bij. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of weet u niet of uw ondergrond geschikt is voor kunstgras? Wij helpen u graag verder!